Hout van Bomen Workshops

Workshops voor beginners en gevorderden, individueel of in een groep. Workshops vinden plaats in ons idyllische bos, waar we over eigen vers hout beschikken.

Ik organiseer weekend- en dagworkshops in ons idyllische bos, waar we over eigen vers hout beschikken.
Workshops zijn altijd op afspraak.
Een workshopdag duurt in principe 8 uur.

Workshop lepels maken

ik leer je deze dag alles wat je nodig hebt om zelfstandig een lepel te snijden volgens begrijpelijke, goed te onthouden, praktische stappen: Een rechte eetlepel van vers hout. Deze workshop begint met ‘bomen kijken’, en loopt via een stapsgewijs maakproces naar een aantal lepels die je als voorbeeld meeneemt, de één wat meer af dan de ander.

Je leert veilig werken met recht mes en lepelmes via een aantal beproefde ‘mesgrepen’, en je leert veilig een houtsnijbijl te hanteren voor de grote stappen.
Deze workshop is niet alléén geschikt voor beginners: Hij helpt ook meer gevorderden om helderheid en focus in het eigen maakproces te vinden en zo je eigen stijl te ontwikkelen.

Aanmelden of vraag stellen via het contactformulier.

Workshop mokken maken

In een dag leer ik je alles wat je nodig hebt om zelfstandig mokken te snijden in de Zweedse ‘slöjd’ traditie: Direkt vanuit het bos, veilig en met weinig gereedschap (bijl, mes, lepelmes en hondepootguts) op een simpel hakblok. We leren een ‘manier van doen’ aan die controle geeft over het hele maakproces door heldere stappen (vanwege de tijd werken we vrij klein: we maken ‘minimokken’).

Aanmelden of vraag stellen via het contactformulier.

Workshop hakken en snijden

Ik geef ook les in het hakken- en snijden van meer complexe lepels (bv gebogen zweeds model van krom hout, of opscheplepels) en afwerken (schraapstaal, decoraties) en het hakken, snijden en afwerken van schalen en kommen, of het maken van krukjes en krimppotten.

Aanmelden of vraag stellen via het contactformulier.

Begeleiding en verdieping

Je kan ook bij mij terecht voor begeleiding bij verdere verdieping van vaardigheden en inzicht over een aantal dagen gespreid, in een persoonlijk traject.

Workshop informatie

Locatie

Tenzij anders afgesproken geef ik mijn workshops in ons eigen bos bij Dalfsen.
Je kunt ook meerdere dagen workshops doen en dan met je eigen tent in onze boomgaard komen staan om daar te overnachten of bij een B&B in de buurt.

Alle noodzakelijke gereedschappen en materialen zijn aanwezig en we zorgen voor een lekkere lokale lunch, en iets te drinken met iets lekkers tussendoor.

Deelnemers

Max aantal deelnemers is altijd 8. Er is geen minimum.
Kinderen kunnen deelnemen (in aanwezigheid van ouders/verzorgers) vanaf 9 jaar.

Clinics

Een korte clinic (vanaf twee uur) is mogelijk bij ons of op een event of een locatie. Er zijn allerlei mogelijkheden zoals een eenvoudige desertlepel, een minimok, suikerschepje, handvat snijden naar eigen hand op basis van een Mora 105 mes van gelamineerd staal of gereedschapsonderhoud.

Groepen

Voor groepen kunnen wij verschillende workshops met verschillende lesinhoud organiseren, op locatie bij ons of elders naar keuze, met- of zonder verschillende tenten, met- of zonder maaltijden.

Demonstraties

We kunnen daarnaast demonstraties verzorgen in het snijden- en decoreren van lepels, het hakken/houwen van schalen, het maken van krimppotten en krukjes.
Daarnaast verzorg ik regelmatig lezingen over deze onderwerpen.

Boeking

Je kan ons per mail of telefoon bereiken om inhoud en datum voor een workshop te overleggen. Een workshop is afgesproken nadat betaling is afgerond.

Aanmelden of vraag stellen via het contactformulier.

Kosten

  • Dagworkshop: €135 pp
  • Persoonlijk traject op basis van €135 pp per dag. Inclusief gebruik van eersteklas gereedschap, materiaal, lunch met lokaal brood/beleg en warme soep.
  • Weekend workshop: €275 all-in Inc. Gebruik van eersteklas gereedschap, materiaal, lunches met lokaal brood/beleg en warme soep plus een warme maaltijd op de eerste dag en ontbijt op dag 2.
  • Clinics in overleg.

Veiligheidsinstructie (pdf download)

Interesse? Boeken? Vragen? Mail ons: info@houtvanbomen.com

 

hout-van-bomen-workhop-in-het-bos
hout-van-bomen-workhop-hout-verzamelen
hout-van-bomen-workhop1
hout-van-bomen-workhop-hakken-met-bijl
hout-van-bomen-workhop2
hout-van-bomen-workhop3
hout-van-bomaen-workhop-houten-lepel