Houtwerk van Hout van Bomen

Houtwerk bestaat uit kleine producten van “vers hout van echte bomen”
Lepels, mokken, kommen, schalen, krukjes en meer.

Ik maak kleine producten van “vers hout van echte bomen”: lepels, schalen, kleine meubels, haakjes en kapstokken, ‘draaghoutjes’ (‘hobosticks’), etc.

Producten van vers hout

Alle producten zijn handgemaakt, zonder machines, van vers hout van echte bomen- gekloofd, voorbewerkt met de bijl en de dissel, gesneden met mes, lepelmes en haalmes, afgewerkt met veilige, natuurlijke, koudgeperste, eetbare lijnolie zonder toevoegingen.

Alle producten zijn serieuze gebruiksvoorwerpen. Ze zijn sterk en duurzaam en gaan bij normaal gebruik vele jaren mee. Ze zijn afgestemd op hun gebruiksdoel: zo zijn eetlepels zeer dun en happen lekker af en zijn keukenlepels veel dikker en lopen goed door een pan.
De producten kunnen met de hand worden afgewassen, maar niet in de afwasmachine.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is hout bacteriologisch ongevaarlijk. In feite levert een houten snijplank minder besmettingsrisico dan een kunststof exemplaar: zie hierover het onderzoek van D.O. Cliver PhD, school of veterinary Medicine, University of California Los Angeles:

Cliver heeft ontdekt dat bacteriën slecht overdraagbaar zijn via houten snijplanken en juist vrij makkelijk via kunststof, dat bovendien nauwelijks te desinfecteren is zodra er krassen zijn ontstaan. Bacteriën vermenigvuldigen zich niet en overleven niet in het hout. Hout kan veilig worden schoongemaakt met zout en/of azijn). Bekijk alle onderzoeken (pdf) op de pagina Tutorials.

Een enkele keer maak ik replica’s (getrouw naar historisch voorbeeld) of schalen of krukjes op maat (bijvoorbeeld van dierbare omgevallen bomen) of lepels waaraan speciale eisen worden gesteld.
Mijn lepels, mokken, schalen en krukjes zijn aangekocht door verzamelaars en gebruikers in Groot Brittannië, Frankrijk, Zweden, de Verenigde Staten en Nederland.

Interesse in een product

Ga direct naar onze webshop of neem contact met ons op.
Zelf producten leren maken?
Volg een workshop! Bekijk onze worskhops hier.

hout-van-bomen-houtwerk-houten-schaal
hout-van-bomen-houtwerk-zweedse-paplepel
hout-van-bomen-houten-lepels-gereedschap-houtbewerking-lepels-700x526
hout-van-bomen-houten-lepels-gereedschap-zweedse-paplepel
hout-van-bomen-houten-lepels-gereedschap-krukje-iepen-eiken
hout-van-bomen-houten-lepels-gereedschap-grote-mok-snijden