Producten bestellen bij Hout van Bomen gaat vanwege de grote mate van persoonlijk contact en specifieke wensen, zoals verzekerde verzending, via email contact. Via ons emailcontact regelen we ook de betaling en voorwaarden. Bestel een product en we nemen binnen 24 uur contact op.

DMT slijp set – DiaSharp Mini-Hones

Deze DMT DiaSharp kit bestaat uit drie diamantvijltjes. Deze hebben drie verschillende kleuren handgrepen, corresponderend met een bepaalde korrelgrootte: blauw (grof), rood (fijn) en groen (extra fijn). De DiaSharp Mini-Hones zijn mooi smal, enorm handig voor het slijpen van bv. messen, bijlen en dissels. Maar ook om te slijpen in lastig te bereiken plekken. Door de ergonomisch gevormde handgrepen is het erg prettig slijpen.

Korrelgrootte DMT DiaSharp Mini-Hones

In deze kit van drie zitten vijlen met de volgende korrelgroottes:

  • Grof (blauw, 45 micron / 325 mesh): voor het snel terug in vorm brengen van een botte snede.
  • Fijn (rood, 25 micron / 600 mesh): voor het scherpslijpen en aanscherpen van snedes.
  • Extra fijn (groen, 9 micron / 1200 mesh): voor het polijsten en verder aanscherpen van een vlijmscherpe snede.

Gebruik van de DMT DiaSharp Mini-Hones

Bij de slijpstenen van DMT kan je kiezen om droog of nat te slijpen. Het voordeel van nat slijpen is dat de steen gesmeerd wordt en slijpresten worden afgevoerd. Gebruik alleen water als je nat wilt slijpen, nooit olie. Verder is het goed om te weten dat diamant moet worden ingeslepen. Pas na 5 tot 10 messen heeft het diamant zijn definitieve werking.

Prijs: € 32,- (incl. btw)

hout-van-bomen-gereedschap-slijpmateriaal-DMT Minihone Grof

DMT slijp set – DiaSharp Mini-Hones