Producten bestellen bij Hout van Bomen gaat vanwege de grote mate van persoonlijk contact en specifieke wensen, zoals verzekerde verzending, via email contact. Via ons emailcontact regelen we ook de betaling en voorwaarden. Bestel een product en we nemen binnen 24 uur contact op.

DMT Diafold Konische Slijpstaaf – Grof

DMT Diafold® Conische Diamantvijl Grof – Opvouwbare spits toelopende diamantvijl van DMT voor het slijpen van gutsen, kartelmessen, holle beitels en vilhaken. De vijl heeft de grofte van 45 micron ( 325 mesh ), waardoor de vijl volgens de DMT codering de kleur blauw van grof heeft gekregen. Geschikt om mee te nemen op outdoor tochten.

De vijl is konisch van 1,6 mm tot 6,4 mm. Open gevouwen heeft deze een lengte van 24 centimeter en gesloten is de vijl 12,5 centimeter lang.

Net als een Diafold slijpsteen heeft deze konische diamanten slijpstaaf een ontwerp van een vlindermes. De handgreep wordt om de diamanten slijpstaaf gevouwen zodat deze beschermd is als hij niet wordt gebruikt. En dankzij de handgreep gaat slijpen heel makkelijk.

Met deze slijpstaaf kunnen kartels van bijvoorbeeld een broodmes geslepen worden. Door de konische vorm kunnen grotere en kleinere kartels geslepen worden. Je maakt gebruik van het deel van de slijpstaaf met de juiste diameter. Dus de top voor kleinere kartels en de hiel van de staaf voor de grotere kartels.

Niet alleen gekartelde messen, maar ook andere geslepen voorwerpen met rondingen als een guthook kunnen met deze slijpstaaf geslepen worden.

Informatie over korrelgrootte DMT slijpstenen

De korrelgrootte van een diamantsteen en een wetsteen zijn niet zonder meer te vergelijken. Dit komt doordat de constructie en gebruikte materialen wezenlijk anders zijn. Bij een wetsteen zijn de slijpkorrels opgenomen in de steen. Deze korrels komen tijdens het slijpen ook los van de steen in een soort slijppasta die ontstaat. Bij een diamantsteen liggen de diamanten vast in het oppervlakte van de steen.

Belangrijk om te weten

Bij de slijpstenen van DMT kan je kiezen om droog of nat te slijpen. Het voordeel van nat slijpen is dat de steen gesmeerd wordt en slijpresten worden afgevoerd. Gebruik alleen water en nooit olie als je nat wilt slijpen. Verder is het goed om te weten dat een diamanten slijpsteen moet worden ingeslepen. Een nieuwe slijpsteen heeft een net iets te grove werking. Pas na 5 tot 10 messen heeft de steen zijn definitieve werking.

Prijs: € 37,-  (incl. btw)

hout-van-bomen-gereedschap-DMT diafold konisch grof 4

DMT Diafold Konische Slijpstaaf – Grof