Nieuwsbrief, Januari 2008
Hout van Bomen gaat het tweede seizoen in- Een jaar met de nodige verwachtingen:
 
We hebben nieuwe workshops ontwikkeld: Schalen hakken en meer complexe lepels snijden. We werken vooral op landgoed Vilsteren, maar we kunnen nu overal werken met groepen, max. 8- Als er maar bomen zijn: We hebben een volledig mobiele workshopcapaciteit, inclusief catering.
Naast de reguliere workshops verzorgen we nu ook teamdagen voor bedrijven.
 
Wij zijn steeds meer gefascineerd door de manier waarop mensen vroeger zelf hun eigen gebruiksvoorwerpen gestalte gaven met vers hout.
Handgemaakte producten staan in onze tijd zwaar onder druk: Handwerk vraagt aandacht en kost veel tijd, en bij unieke producten geldt dat dubbel. Enerzijds leidt dat tot dure producten. Anderzijds werkt het  allerlei besparingen in de hand door geestdodend seriematig werk dat de prijs drukt en producten lelijk maakt: Een goede reden om zelf het mes ter hand te nemen.
 
 
Workshops Groenhout: Lepelsnijden en schalen hakken- Vilsterse Veld
Aan onze workshops doen maximaal 8 deelnemers mee. We behandelen het proces van staande boom tot product; we werken buiten, onder een grote open- en in een gesloten tent bij minder goed weer. De workshop omvat een technische- en veiligheidsinstructie en begeleiding bij het werken met vorm, materiaal en functie.
Algemene informatie over de workshops: klik >hier<
Ligging en bereikbaarheid Workshop-locatie: zie >hier<
Komende workshops:
 
•Vrijdagavond 14 sept- zondagmiddag 16 sept.
        Introductieworkshop Lepels, Vilsteren
•Vrijdag 5 oct- zondag 7 oct tipikamp, de Kluft Ossenzijl
• Vrijdagavond 19 oct- zondagmiddag 21 oct.
        Introductieworkshop Lepels, Vilsteren
 
 
Recente Workshops: Het afgelopen seizoen hebben we een vijftal workshops verzorgd, en een aantal eendaagse teamdagen voor bedrijven, o.m. voor een grote luchthaven in de buurt van Amstelveen..
Bovendien hebben we speciale meerdaagse workshops opgezet, ondermeer voor studenten van de Koninklijke akademie van Beeldende Kunsten.
 
Daarnaast hebben we lezingen verzorgd,
Publiciteit: Er is over ons gepubliceerd in de bladen:
• ‘Seasons’/’Man of all seasons’ in de uitgave van April, een artikel van Paul Wittkämper over het fenomeen lepelsnijden in Zweden.
• De Kleine Aarde heeft over ons geschreven in de zomeruitave.
 
Er zijn lepels opgenomen in collecties in
• Storrs, Connecticut USA
• New York USA,
• Vilsteren, gem. Ommen
• Edale, UK
Hout van Bomen
 
Jan Harm ter Brugge
stuurmankade 16/18
1019 KR  Amsterdam
020-4194769
06-52044586
Nieuw: Tweeduizend jaar oud gereedschap..
Veel van ons gereedschap is moeilijk te vinden- veelal handgesmeed door vooral Zweedse meestersmeden en andere producenten. We zijn zelf een aantal gereedschappen gaan verkopen: Industrieel gemaakte messen van goede kwaliteit van Erik Frost in Mora, individueel gesmede bijlen van Gränsfors Bruks (Zeer hoge kwaliteit, 20 jaar fabrieksgarantie) en mooie handgesmede messen, dissels, haalmessen en speciale hondepootgutsen voor het maken van schalen van Svante Djärv. Je kan bij ons terecht voor advies over aanschaf, gebruik en onderhoud. Zie de >winkel<